За колегите с прегряването. Ако прегрява само на място - запушен от прахоляци радиатор. Сваля се радиатора и се мие с пароструйка.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 166 2.0 Прегрява , оба4е е на метанов инжекцион
Collapse
X
-
Пичове просто исках да пиша с готови резултати. До момента главата беше свалена и я пратихме на проверка, обаче още при свалянето гарнитурата и беше скъсана. Тъй че проверката даде , че на главата няма спукано. Само ,че от тва прегряване 1000 пъти я шлайваха 0,35 мм :X За малко и да не останат белези повече,че да дойде на нула. Сега я сложихме, ама при разглобяването развихме и втория вал :X пък нямаме сега пета да го фиксираме. Та като сложим хидравличните повдигачи ли са кво са ( тия малките цилиндърчета най-отгоре) ше викнем едни пичове с пета за алфа да нагласят валовете и да ги захапат. Слагаме капаците, пълним с масло и антифриз и съм готов. Една спукана гарнитура направи проблема, а пък аз от смяна на термостати и на кво ли не я прегрях още сумати пъти и за малко да си я прееба тотално... Като запали двигателя пак ще пиша. Благодаря на всички, които участваха в дискусята. Определено като тука се поговори, доста неща се отхвърлиха и се стигна до дъното. Пак да благодаря на всички.
Comment
-
Първоначално публикувано от dan_vasilev Покажи съобщениеПичове просто исках да пиша с готови резултати. До момента главата беше свалена и я пратихме на проверка, обаче още при свалянето гарнитурата и беше скъсана. Тъй че проверката даде , че на главата няма спукано. Само ,че от тва прегряване 1000 пъти я шлайваха 0,35 мм :X За малко и да не останат белези повече,че да дойде на нула. Сега я сложихме, ама при разглобяването развихме и втория вал :X пък нямаме сега пета да го фиксираме. Та като сложим хидравличните повдигачи ли са кво са ( тия малките цилиндърчета най-отгоре) ше викнем едни пичове с пета за алфа да нагласят валовете и да ги захапат. Слагаме капаците, пълним с масло и антифриз и съм готов. Една спукана гарнитура направи проблема, а пък аз от смяна на термостати и на кво ли не я прегрях още сумати пъти и за малко да си я прееба тотално... Като запали двигателя пак ще пиша. Благодаря на всички, които участваха в дискусята. Определено като тука се поговори, доста неща се отхвърлиха и се стигна до дъното. Пак да благодаря на всички.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Oх, от къде тръгнах до къде стигнах... Дойдоха тия пичове с пети за алфа и тръгват да пасват и само единия вика дай шублер тоя вал не ми харесва, оп и другия вал. Направо по 1 гърбица на вал станала остра, направо реже, че и разстояние между петата дава, където трябва да е плътно... И сега нови валове. Иначе ги забравихме повдигачите. Сега ги оправяме. Чакам да ми кажат цена за валовете. Еби му майката от 1 прегряванеe тва е ....
ПП: За 100лв ще ги взема двата вала от един познат .Last edited by dan_vasilev; d.m.y г., 20:43.
Comment
Comment