Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 2.0 Прегрява , оба4е е на метанов инжекцион

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За колегите с прегряването. Ако прегрява само на място - запушен от прахоляци радиатор. Сваля се радиатора и се мие с пароструйка.

Comment

Пичове просто исках да пиша с готови резултати. До момента главата беше свалена и я пратихме на проверка, обаче още при свалянето гарнитурата и беше скъсана. Тъй че проверката даде , че на главата няма спукано. Само ,че от тва прегряване 1000 пъти я шлайваха 0,35 мм :X За малко и да не останат белези повече,че да дойде на нула. Сега я сложихме, ама при разглобяването развихме и втория вал :X пък нямаме сега пета да го фиксираме. Та като сложим хидравличните повдигачи ли са кво са ( тия малките цилиндърчета най-отгоре) ше викнем едни пичове с пета за алфа да нагласят валовете и да ги захапат. Слагаме капаците, пълним с масло и антифриз и съм готов. Една спукана гарнитура направи проблема, а пък аз от смяна на термостати и на кво ли не я прегрях още сумати пъти и за малко да си я прееба тотално... Като запали двигателя пак ще пиша. Благодаря на всички, които участваха в дискусята. Определено като тука се поговори, доста неща се отхвърлиха и се стигна до дъното. Пак да благодаря на всички.

Comment

Първоначално публикувано от dan_vasilev Покажи съобщение
        Пичове просто исках да пиша с готови резултати. До момента главата беше свалена и я пратихме на проверка, обаче още при свалянето гарнитурата и беше скъсана. Тъй че проверката даде , че на главата няма спукано. Само ,че от тва прегряване 1000 пъти я шлайваха 0,35 мм :X За малко и да не останат белези повече,че да дойде на нула. Сега я сложихме, ама при разглобяването развихме и втория вал :X пък нямаме сега пета да го фиксираме. Та като сложим хидравличните повдигачи ли са кво са ( тия малките цилиндърчета най-отгоре) ше викнем едни пичове с пета за алфа да нагласят валовете и да ги захапат. Слагаме капаците, пълним с масло и антифриз и съм готов. Една спукана гарнитура направи проблема, а пък аз от смяна на термостати и на кво ли не я прегрях още сумати пъти и за малко да си я прееба тотално... Като запали двигателя пак ще пиша. Благодаря на всички, които участваха в дискусята. Определено като тука се поговори, доста неща се отхвърлиха и се стигна до дъното. Пак да благодаря на всички.
        Да не забравите да изпразните повдигачите преди да ги монтирате
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Oх, от къде тръгнах до къде стигнах... Дойдоха тия пичове с пети за алфа и тръгват да пасват и само единия вика дай шублер тоя вал не ми харесва, оп и другия вал. Направо по 1 гърбица на вал станала остра, направо реже, че и разстояние между петата дава, където трябва да е плътно... И сега нови валове. Иначе ги забравихме повдигачите. Сега ги оправяме. Чакам да ми кажат цена за валовете. Еби му майката от 1 прегряване e тва е ....

ПП: За 100лв ще ги взема двата вала от един познат .
          Last edited by dan_vasilev; d.m.y г., 20:43.

Comment

Всичко е готово! Даже си смених и маслото.Сложих си Moris- английско пълна синтетика и нови свещи си сложих на KNG. Колата е самолет вече!
            Благодаря на всички за инфото и за дискусията!

Comment

Working...
            X